Bestand_000 (5).png

Vandaag de dag is het belangrijk om te weten waar de producten die we kopen vandaan komen. “Wie heeft dit gemaakt?” is geen overbodige vraag.

Met Jacqueline & Compote willen wij gaan voor een eerlijke en transparante productie.  75% van onze materialen zijn van Belgische bodem, 25% van de materialen komen uit Nederland en Spanje.

Alle producten worden door Annelies vervaardigd in het atelier in Antwerpen. Hierdoor kunnen we spreken van een duurzaam, eerlijk en Belgisch product

Bewustwording is een stap in de goede richting. Bewuster leven en bewuster kopen. Met het “Ik koop Belgisch” label geven we een signaal dat lokale ondernemingen een hart onder de riem verdienen. 

#buylocal #sustainable #fashionrevolution #ikkoopbelgisch #conscious

Begin 2012 werd Jacqueline & Compote opgericht door Annelies Verschaeren, een creatief atelier, gevestigd in Antwerpen.

Vanuit een passie voor vormen en kleur werd de eerste juwelen collectie uitgebracht. Sinds het begin wordt elke juweel met de hand geschilderd en afgewerkt.
Bij het op punt stellen van het productieproces werd er overgeschakeld van houten materialen naar 3D-technieken. Hierbij werd er gekeken naar natuurlijke en duurzame materialen en werd er gekozen voor composiet.
Door deze nieuwe technieken ontstonden er tal van mogelijkheden en gaf het inspiratie om te experimenteren met nieuwe vormen, zo ontstonden er nieuwe collecties.
In deze collecties blijft het handwerk en duurzaamheid centraal staan, door de keuze voor natuurlijke materialen en het concept van "slow fashion".

atelier werk.png